15658169_10211821553921207_2056419647_o
0

Seven Days in Novi Marof

Training Course “EU Goes Wisely” It was December 3rd 2016 when Charles, Aleksandra and Elena arrived at the bus station in Novi Marof, a small town in north-western Croatia. What brought these three people in that town at that particular point of time was a training course on social entrepreneurship. When Dario, one of the…

1175735_593888060654865_1583686828_n
0

КОНКУРСИ / ANNOUNCEMENTS

Врз основа на член 16 и член 17  од Статутот  на СВТ Алумни Скопје, Здружението СВТ Алумни Скопје распишува: КОНКУРС за избор на членови на Извршниот одбор на СВТ Алумни Скопје Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови: Најмалку еднаш да бил/а дел од програмата USA Summer Work and Travel Да биде постојан член на…

image-2
0

Sport for all – Smart Sport Collaboration Round Table

As part of the Sport for All project on 20-21 November SWTA Macedonia organized Smart Sports Collaboration Round Table in Skopje aiming to support reflection ofthe various positive aspects of sports for the individual personal and professional wellbeing and moreover as an instrument supporting achieving the EU 2020 strategic priorities for competitive economy, the inclusive society and active…

1175735_593888060654865_1583686828_n
1

Известување за РИКО

Почитувани, Бојана Наумоска основач и актуелен претседател на собранието на СВТ Скопје се кандидираше за изборот на младински претставник за Регионална канцеларија за младинска соработка (РИКО). Наумоска  пред Извршниот Одбор на СВТ Скопје во минатиот период го презентираше нејзиниот план за кандидатура, но сепак независно се кандидираше за позицијата во РИКО. Извршниот одбор на СВТ…

EU flag-Erasmus+_vect_POS
0

SWTA taking part of “Sport for All” Erasmus Plus Sport project

  СВТА Скопје е партнер на Ерасмус Плус Спорт проектот “Sport for All”. Целта на проектот е да ја фасилитира соработката помеѓу различни институции и невеладини организации на европско ниво во фокус на спортот како алатка за социјална вклученост. Организациите од Бугарија, Романија, Грција, Унгарија, Турција, Македонија и Португалија ќе споделуваат најдобри практики за спортот против насилството и…

Untitled
0

Пријави се за практикантска програма „Отвори врата“

Дали барате вистинско практично искуство кај некој од најпосакуваните работодавачи во земјата? Пријави се за практикантска програма „Отвори врата“   Компаниите членки на АмЧам Македонија нудат бројни практикантски места за високо мотивирани студенти од домаќинства со ниски примања. Во 2015 год., компаниите членки на АмЧам Македонија понудија 23 практикантски места на учесниците во програмата и…

ljuoce naslovna
0

Единствена можност за македонските програмери

Љупче Стојанов, кој беше дел од втората Start Up Академија е дел од тимот на Povio Labs и исто така  работи на проекти со нив.  Магијата на Силиконската Долина никогаш не била поблиску. Придружи му се на тимот на PovioLabs и работи за компанија која функционира во срцето на Силиконската Долина за најуспешните стартап компании…

12188839_10206211931349892_734035086_n
0

SWT Alumni Macedonia took part in “Let’s break this (mental) wall”

“Let’s break this (mental) wall”- project implemented by Fundacja Młodzi dla Europy (Poland) and partner organizations which also involved SWT Alumni Macedonia. Between 09.10.-16.10.2015 organized a training course within the Erasmus + Programme, designed for youth workers from 8 countries: Poland, Macedonia, Lithuania, Latvia, Slovakia, Slovenia, Romania and Bulgaria. Our activities were held in the…