Articles by swtalumni

USA Summer Work & Travel Alumni Macedonia (SWT Alumni) is a non-profit organization voluntarily formed by an independent group of students to exercise, care and align their interests and beliefs, as well as for performing the activities and interventions aimed at improving and promoting the position and status of the students who were, are and will be part of the USA Summer Work & Travel Program.


1175735_593888060654865_1583686828_n
0

К О Н К У Р С За избор на спасувачи за спроведување на активности за проектот ,,Lifeguards’’

Здружениeто СВТ Алумни Скопје распишува: К О Н К У Р С За избор на спасувачи за спроведување на активности за проектот ,,Lifeguards’’. Активностите ќе бидат спроведувани во US Residence Skopje.    Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови: Да бидат на возраст од 18 до 30 години; Да имаат познавање на Англиски јазик; Да…

OPEN CALL FOR PARTICIPANTS FOR ERASMUS+ TRAINING COURSE: LOLLIPOP MOMENTS
0

6то годишно собрание

Драги Алумнисти, Ве покануваме на шестото годишно собрание на СВТ Алумни Македонија кое ќе се одржи на 13 Февруари, вторник со почеток во 20:00 часот. Локацијата на одржување на Собранието ќе биде  Паб Комедија. Главна тема на годинешното собрание ќе биде презентирање на она што е сработено во текот на претходната година. На Собранието, меѓу другото, ќе…

15658169_10211821553921207_2056419647_o
0

Seven Days in Novi Marof

Training Course “EU Goes Wisely” It was December 3rd 2016 when Charles, Aleksandra and Elena arrived at the bus station in Novi Marof, a small town in north-western Croatia. What brought these three people in that town at that particular point of time was a training course on social entrepreneurship. When Dario, one of the…

1175735_593888060654865_1583686828_n
0

КОНКУРСИ / ANNOUNCEMENTS

Врз основа на член 16 и член 17  од Статутот  на СВТ Алумни Скопје, Здружението СВТ Алумни Скопје распишува: КОНКУРС за избор на членови на Извршниот одбор на СВТ Алумни Скопје Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови: Најмалку еднаш да бил/а дел од програмата USA Summer Work and Travel Да биде постојан член на…

image-2
0

Sport for all – Smart Sport Collaboration Round Table

As part of the Sport for All project on 20-21 November SWTA Macedonia organized Smart Sports Collaboration Round Table in Skopje aiming to support reflection ofthe various positive aspects of sports for the individual personal and professional wellbeing and moreover as an instrument supporting achieving the EU 2020 strategic priorities for competitive economy, the inclusive society and active…

1175735_593888060654865_1583686828_n
1

Известување за РИКО

Почитувани, Бојана Наумоска основач и актуелен претседател на собранието на СВТ Скопје се кандидираше за изборот на младински претставник за Регионална канцеларија за младинска соработка (РИКО). Наумоска  пред Извршниот Одбор на СВТ Скопје во минатиот период го презентираше нејзиниот план за кандидатура, но сепак независно се кандидираше за позицијата во РИКО. Извршниот одбор на СВТ…

EU flag-Erasmus+_vect_POS
0

SWTA taking part of “Sport for All” Erasmus Plus Sport project

  СВТА Скопје е партнер на Ерасмус Плус Спорт проектот “Sport for All”. Целта на проектот е да ја фасилитира соработката помеѓу различни институции и невеладини организации на европско ниво во фокус на спортот како алатка за социјална вклученост. Организациите од Бугарија, Романија, Грција, Унгарија, Турција, Македонија и Португалија ќе споделуваат најдобри практики за спортот против насилството и…

Untitled
0

Пријави се за практикантска програма „Отвори врата“

Дали барате вистинско практично искуство кај некој од најпосакуваните работодавачи во земјата? Пријави се за практикантска програма „Отвори врата“   Компаниите членки на АмЧам Македонија нудат бројни практикантски места за високо мотивирани студенти од домаќинства со ниски примања. Во 2015 год., компаниите членки на АмЧам Македонија понудија 23 практикантски места на учесниците во програмата и…