Articles by SWT Alumni


3rd Photo Competition poster
1

Third Photo Competition

Фото Натпреварот е годишен натпревар кој трета година по ред е организиран од страна на SWTA. Неговата главна цел е да ги охрабри сите студенти кои биле дел од програмата Work & Travel да ги споделат нивното американско искуство преку фотографии кои најдобро ја претставуваат американската култура и начин на живот. Претходните две години добивме 150 фотографии…

poster
0

Хуманоста не познава граници

Особено сме горди на искуството и вредностите кои ги шириме организирајќи го овој настан неколку години по ред. Како алумнисти на прво-формираната Summer Work & Travel организација во светот, по трет пат ви го најавуваме Kick Off Picnic-от кој ќе се организира на 17 Мај во Градски парк кај Школка, со почеток во 11:30 часот….

11093724_10204145983946906_37178351_n
0

SWTA merged the cultures!

Another proof that stresses out SWTA’s driving force to support different cultures and nationalities is the participation of SWTA’s member in the training course “Merge the cultures with dialogue”. Urim Hasallari participates in the training course that took place in Istanbul. Through this 8 days training course Urim has improved his abilities to established dialogue…