Articles by SWT Alumni


baner-FINAL-Work&travel krediti-14.11.2014
0

Штедилница „Фулм“, нов поддржувач на СВТ Алумни

Фулм е штедилница која на македонскиот финансиски пазар е присутна од 1999 година, кога всушност и  ја имплементираше првата штедно-кредитна линија. Сега Фулм е и новиот поддржувач на СВТ Алумни, но и на сите студенти во Македонија. Фулм е финансиска институција која го опслужува делот од населението кое на друг начин не може да добие финансиски услуги…

sobranie
0

Трето Годишно Собрание

Драги Членови, Ве покануваме на третото годишно собрание на СВТ Алумни Македонија кое ќе се одржи на 31 Јануари, сабота со почеток во 12:00 часот. Локацијата на одржување на Собранието ќе биде дополнително одредена. Главна тема на годинешното собрание ќе биде изборот и именувањето на новите членови на Извршниот одбор и нов Претседател на Здружението. На Собранието, меѓу другото,…

za web
0

КОНКУРСИ / ANNOUNCEMENTS

Врз основа на член 16 и член 17  од Статутот  на СВТ Алумни Скопје, Здружението СВТ Алумни Скопје распишува: КОНКУРС за избор на членови на Извршниот одбор на СВТ Алумни Скопје Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови: Најмалку еднаш да бил/а дел од програмата USA Summer Work and Travel Да биде постојан член на…

checklist-4
0

SWT Checklist

Have you considered going to the USA on the Summer Work and Travel Program this summer? If you answered YES, than it is time for you to start planning. Consider the opportunities that are offered and gather the necessary documents. First off all check whether you are eligible to apply for such programs. Are you…