Activities

OPEN CALL FOR PARTICIPANTS FOR ERASMUS+ TRAINING COURSE: LOLLIPOP MOMENTS
0

6то годишно собрание

Драги Алумнисти, Ве покануваме на шестото годишно собрание на СВТ Алумни Македонија кое ќе се одржи на 13 Февруари, вторник со почеток во 20:00 часот. Локацијата на одржување на Собранието ќе биде  Паб Комедија. Главна тема на годинешното собрание ќе биде презентирање на она што е сработено во текот на претходната година. На Собранието, меѓу другото, ќе…

1426484_198062487048164_1105072175_n
0

<ЕКСКЛУЗИВНА МОЖНОСТ> дводневна викенд обука за Социјално Претприемништво со Sam Vaghar

ЕКСКЛУЗИВНА МОЖНОСТ: За сите оние кои што ќе аплицираат на третата Start Up Академија најдоцна заклучно со 25 октомври ќе имаат можност бесплатно да бидат дел од дводневната викенд обука на 31.10 и 01.11 во Хотел Holiday Inn Скопје за социјално претприемништво спроведена од Sam Vaghar, извршен директор и основач на Millennium Campus Network. Побрзајте…

apply-now-590
0

КОНКУРС за Sending Officer на СВТ Алумни Скопје

за избор на координатор за екстерни програми и мобилност – Sending Officer на СВТ Алумни Скопје Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови: Да е на возраст од 18 до 25 години Одлично познавање на англиски јазик(пишување и говорење) Искуство со Еразмус Плус програмата и неформалното образование ќе се смета за предност Најмалку еднаш да…

amcham
0

АмЧам отворен конкурс

Нашиот партер Американската стопанска комора во Македонија (АмЧам Македонија) во соработка со своите компании членки распишува КОНКУРС за практикантски ангажмани Програмата на Амчам Македонија „Отвори врата“ има за цел да ги поттикне компаниите членки да создадат услови за практикантска работа за студенти кои потекнуваат од домаќинства со ниски примања. Во 2015 година, компаниите членки на…

baner-FINAL-Work&travel krediti-14.11.2014
0

Штедилница „Фулм“, нов поддржувач на СВТ Алумни

Фулм е штедилница која на македонскиот финансиски пазар е присутна од 1999 година, кога всушност и  ја имплементираше првата штедно-кредитна линија. Сега Фулм е и новиот поддржувач на СВТ Алумни, но и на сите студенти во Македонија. Фулм е финансиска институција која го опслужува делот од населението кое на друг начин не може да добие финансиски услуги…

za web
0

КОНКУРСИ / ANNOUNCEMENTS

Врз основа на член 16 и член 17  од Статутот  на СВТ Алумни Скопје, Здружението СВТ Алумни Скопје распишува: КОНКУРС за избор на членови на Извршниот одбор на СВТ Алумни Скопје Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови: Најмалку еднаш да бил/а дел од програмата USA Summer Work and Travel Да биде постојан член на…

checklist-4
0

SWT Checklist

Have you considered going to the USA on the Summer Work and Travel Program this summer? If you answered YES, than it is time for you to start planning. Consider the opportunities that are offered and gather the necessary documents. First off all check whether you are eligible to apply for such programs. Are you…

smartup
0

The Second Smart Up Conference

In front of a big audience, gather at the main hall of the Faculty of Economics Skopje, The Summer Work and Travel Alumni Start Up Academy participants presented their business ideas to a crowd of investors, business people, diplomats, and students. During the past 11 months, the alumni have been working on developing their business…

smart-up-trans
2

Start Up Academy Open Call

It is our pleasure to announce the beginning of the application process for the second edition of the Start UP Entrepreneurship Academy organized by the Summer Work & Travel Alumni Association of Macedonia. The year-long Academy consists of five three-day seminars led by top trainers from Macedonian corporate and academic world. The topics of the five seminars…