Uncategorized

ljuoce naslovna
0

Единствена можност за македонските програмери

Љупче Стојанов, кој беше дел од втората Start Up Академија е дел од тимот на Povio Labs и исто така  работи на проекти со нив.  Магијата на Силиконската Долина никогаш не била поблиску. Придружи му се на тимот на PovioLabs и работи за компанија која функционира во срцето на Силиконската Долина за најуспешните стартап компании…

12188839_10206211931349892_734035086_n
0

SWT Alumni Macedonia took part in “Let’s break this (mental) wall”

“Let’s break this (mental) wall”- project implemented by Fundacja Młodzi dla Europy (Poland) and partner organizations which also involved SWT Alumni Macedonia. Between 09.10.-16.10.2015 organized a training course within the Erasmus + Programme, designed for youth workers from 8 countries: Poland, Macedonia, Lithuania, Latvia, Slovakia, Slovenia, Romania and Bulgaria. Our activities were held in the…

IMG_9809
0

Third Smart Up Conference

Officially the second Start Up Academy is finished! On September 16th the best 10 participants presented their business ideas on the Third Smart Up Conference in front of 350 guests, among them were business angels, investors, bank’s representative, Macedonian company’s representatives, partners, supporters, friends and family. They presented themselves and their idea in the best…

3rd Photo Competition poster
1

Third Photo Competition

Фото Натпреварот е годишен натпревар кој трета година по ред е организиран од страна на SWTA. Неговата главна цел е да ги охрабри сите студенти кои биле дел од програмата Work & Travel да ги споделат нивното американско искуство преку фотографии кои најдобро ја претставуваат американската култура и начин на живот. Претходните две години добивме 150 фотографии…